eXTReMe Tracker

torstaina, marraskuuta 03, 2005

KKK

Tadaa: kauan odotettu KKK palaa ruutuun!
Tällä kertaa Kokeilevassa Keittiössä voitaiskin ensiks paneutua mikro-ruuanlaittoon. Niitähän on kaikenmaailman ohjeita, et mitä saa ja mitä eisaa laittaa mikroon. PÖH sanon minä. Sinnehän voi laittaa ihan mitä vaan. Mitä helvetin väliä sillä on, jos siellä ny vähä kipunat sinkoilee, tai astiat vähä pehmenee. Kyllähän ne siitä tokenee, kun antaa niitten vähä rauhottua. Sit niissä ohjeissaha aina on jotain aikoja, et kauanko niitten muonien pitäs mikrossa kuumentua. Näistäkään ei tarvi mitään stressiä ottaa. Sinnevaan ja jossai vaiheessahan se on valmista. Tosin harvemminhan mitään yli viittä minuuttia tarvii edes hurisuttaa. Ja tunnetusti myös mikroruoka lämpenee sitä nopeemmin, mitä useemmin sinne uuniin kurkkii.
Vinkkinä voisin kuitenkin kertoa, että mikro popkorneille 15min on hieman liian pitkä kuumennusjakso. Tässä ajassa pussiin muodostuu yksi, koko pussin täyttävä, tummanpuhuva popkorni. Ja siinä on jotenkin se popkornin perusmaku päässy vääristymään.

Ruuanlaitto ja leivontahan on semmosia toimenpiteitä, että sitä pitäis olla ikäänkuin tiettyjä aineksia sitten kaapeissa. Mutta ei hätää, jossei just niitä oikeita raaka-aineita nyt satu olemaan. Puuttuvat aineethan voi aina korvata jollain muulla, suosittuja ovat mm. "oho" ja "ainiinvittu".
Ja tietenkin voi myös korvata esim. puuttuvan jauhon, laittamalla enemmän jotain muuta, kuten suolaa, tai maitua.

Lopuks vielä maininta näistä kaikennäköisistä keittiönkojeista. Näihin pätee se sama sääntö, kun muihinkin sähkölaitteisiin. Eli manuaalia ei lueta, ennekö se sininen savu on karannut laitteen takaosasta. Voisinkin kertoa aiheesta opettavaisen tarinan.
Sain tuossa kerran semmosen hienon sauvasekotin/raastin/vatkain vempeleen ja ajattelin että nyt pirtelön tekoon! No sitähän piti sitten alkaa kokoamaan ja ensimmäisenä sieltä pakkauksesta tippui se saatanan leikkurinterä. Ja mihin? No suoraan paljaan varpaan päälle. Ja tietty se katkas jonkun johtosuonen ja aivan vitunmoinen verenvuoto pitkin lattioita. No sitten se saatiin tukittua jeesusteipin ja vessapaperin avulla ja otin käteen sen manuaalin. Ja mitä siellä ensimmäisenä lukee? Varo leikkurinterää, se on hyvin terävä!

7 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Yleensä niissä ohjeissa on ensimmäisenä se mitä sä olet juuri tehnyt. Laitteen käyttöönotto: Älä tee .... =)

Olen muuten onnistunut pudottamaan lasin jalkapöydälle siihen isovarpaan päälle ja se tietysti tuhannen päreiks ja kauhee ventti siihen. Sanomattakin on selvää ettei alkoholilla juurikaan ollut osuutta asiaan =) Eli verta ihan mielettömästi ja viinaa veressä niin eihän se meinaa millään hyytyä. Vieläkin ihmettelen et miten lasi voi mennä rikki kun osuu jalkapöytään. Ja humalaisella muka juopontuuria.

Ja toinen mitä ei humalassa kannata harrastaa on parran ajaminen höylällä. Kannattaa ekaks ajaa parta ja sit ottaa vasta kuppia. Toisinpäin kun yleensä tekee niin tuloksen voi arvata...

LEMMY

8:59 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

"Varo Terää!"...

Jaahas Kispe näköjää tekee täälä vaikutusta aviomieskandidaatteihi ylivertasilla köökkitaidoillaa...

Kannattaa muute kokeilla kans raakaa kananmunaa mikkiuunissa. Ja kannattaa kokeilla saisko jonku muun siivoon stanallise sotku...

Niistä veittistä... Tossa meirä Poksin tiskikoneessa on siinä ylähyllyllä semmoset lärpäkkeet molemmilla sivuilla, alle mahtuu pystyyn holipompelimukeja ja päälle niihi pirikkeisii voi laittaa sit vaikka kauhoja - tai veittiä... Noooh, pari kertaa on ollu lähellä - enhä mää tajuu siältä lärpäkkeen alta laseja kaivaessani et siinä päällä olevat kamat voi purota. Tai ees tajuu, et siinä o jotai kamoja.

Pari viikkoo sitte mää taas tyhjensi konetta, vippasin rehvakkaasti sen lärpäkkeen pystyy, että sais lasit siältä kaappii ja korkkilattialta kuulu samalla hiljanen "tsonk". Kattoin alas ja iso jaappanilaine kokkiveitti pyatyssä peukun ja seuraava varpaan välissä...

9:03 ap.  
Blogger kispe said...

Noni! Keittiös ON vaarallista. Kandeeki pysytellä makuuhuaneen puolella.

Ja mää muuten näin Lemmy susta unta viime yönä. Olit töissä jossain antikvariaatis ja myit mulle valtavan kokosen koristossun :)
hehhoh

9:20 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Vai myyn mä antikassa öisin koristossuja =) Ilmankos mä olen päivisin sit niin väsynyt. Se oli muuten varmaan sen Dennis Rodmanin tossu. Selvä enneuni. Oot sit iltalehdessä kohta sen salarakas.

LEMMY

9:50 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

"kispe said...
Noni! Keittiös ON vaarallista. Kandeeki pysytellä makuuhuaneen puolella."

No makkarissa vasta vaarallista onki! Määki vanha miäs, pariki eri kertaa o selkälihakset napsahtanu...

Siitä muute tiätää ittensä oikeesti vanhaks ku ennen kutupunkkaan hyppämistä pitää venytellä ettei sit paikat ratkee. Huoh...

Mut heho, sun lekendat on ehottomasti aina päivän parasta antia, tyäkaverit ihmettelee et mitä toi juntti tos yksinään repeilee =)

1:44 ip.  
Blogger kispe said...

Voi granne..
Sä OOT vanha :)
hehhoh, en ookkaa saanu selkää viottuu vielä petitouhuis. Tähän mennes kertyny lähinnä erinäkösiä palovammoja käsii.

Mahtavaa että juntit lukee mun blogii!
jihuu

t. juntti ittekki

8:51 ip.  
Blogger kispe said...

Nii ja Lemmy, emmää nyt sit lähteny Kirkolle ettii Dennistä.. sen miähen kyl varmaan sais helposti liakaan, kun sillon niitä rensseleitä nenä täys. Siitä vaa renksusta paalinarua läpi ja lähimpää tolppaa kii.

8:55 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home