eXTReMe Tracker

tiistaina, syyskuuta 13, 2005

Kokeileva Keittiö II

Tämän kertaisessa Kokeilevan Keittiön jaksossa paneudutaan ruuan valmistuksen sijaan syömistapoihin. Joskus satuin näkee telkkarista kun joku hienoperse siellä opetti miten syödään panaani oikeaoppisesti haarukalla ja veitsellä. Voi äiti. KKK sen sijaan neuvoo tänään miten opiskelijaruokailu suoritetaan hyväksytyin arvosanoin. Kun oon ikäväkseni huomannu ettei näitä kultaisia sääntöjä ihan kaikki tunnu tietävän.

Ensmäisenähän tietty otetaan ne kortit ja kolikot valmiiks esille, ettei peliaikaa kulu hetkeäkään hukkaan maksutilanteessa. Ruokaa ladotaan lautaselle siten, että varaudutaan samalla tuleviin katovuosiin. Minkä tahansa ruokakasan pinnan saa helposti ylittämään lautasen perustilavuuden, kun vaan kasaa rohkeasti. Keittojen osalla tämä onnistuu fysiikan luennolta tutun pintajännityksen avulla.
Pöytään päästyä varmistetaan vielä nopealla vilkaisulla että koko joukkue on löytänyt pelipaikalle ja sitten aloitetaan! Otetaan veitsi ja pilpustetaan kaikki kovemmat/suuremmat kappaleet sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Tämän jälkeen veitsi asetetaan siihen mihin se kuuluu, eli tarjottimelle. Eikä siihen kajota ennen seuraavaa päivää. Sen jälkeen otetaan esiin se kihveli ja aloitetaan itse syöminen. Tämä on syytä suorittaa nopeasti ja voimakkaasti. Kuljetusmatkaa voi optimoida lyhentämällä suun ja lautasen välistä etäisyyttä. Kun lautanen on saatu kaavittua puhtaaksi, nostetaan käsi ilmaan ja hihkaistaan taikasana: VALMIS!

Lopuksi voisin antaa jälleen kiireiselle kotikokkaajalle muutaman oivan vinkin. Ensinnäkin ruokahan valmistuu huomattavasti paljon nopeammin jos uuniin kurkistelee jatkuvasti. Lisäksi ajanvoittamiseksi tässä luukun avaamisessa on tärkeää kurkkia heti mahdollisimman läheltä, koska voi olla että joku kerta sieltä ei puhallakkaan se tuhannen asteen arotuuli naamalle.
Seuraavassa jaksossa paneudutaan sitten retkieväisiin, koska ilman eväitähän retkelle ei edes kannata lähteä.
Päätän raporttini tähän.

6 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Joskus ohjeistin omassa journalissani (huonon) esimerkin voimalla, että kannattaa laittaa hellasta se levy päälle, jolla aikoo ruokaa laittaa. Ei esimerkiksi sitä viereistä levyä.

Ja olipa päällä mikä tahansa hellan levy tai vaikka kaikki yhtä aikaa, ei sovi unohtua blogien ääreen kovin pitkäksi aikaa kerralla. Siis että ehtisi esimerkiksi unohtaa laittavansa siinä samalla ruokaa.

Tällai. Elävästä elämästä.

5:52 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Muistan jutun sopuisasta parista, joka laittoi ruuan uuniin ja meni turkismuokkaamoon odottamaan sen valmistumista. Palaneen käry varoitti prosessista ja mies säntäsi pelastamaan tuotosta melkoisen etupainotteisesti. Loppuhykertelyä sävytti erikoisen palovamman parantelu.

Pitäisikö Kispe tällaisesta hätäilystä varoittaa erikseen?

6:41 ip.  
Blogger kispe said...

En nyt kyllä ymmärtänyt oikein tuota tarinaa. Mutta varoitustarrojahan ei Kokeilevassa Keittiössä liimailla!

7:01 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

turkismuokkaamollahan tässä taidettiin tarkoittaa vanhaa kunnon mamboa makkarissa ja etupainotteinen taasen tarkoittaa tilannetta kun pyyhe pysyy mukana telineessä kietomatta sitä vartalon ympärille...

8:06 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kiitos toinen anonyymi tästä lisäselvityksestä. Oletin että Kispe on ollut "alalla" ja tuntee hyvin myös termistön...

Joka tapauksessa Kispen blogi on todella fantsu - olen leppymätön fani!

8:51 ip.  
Blogger kispe said...

No jotain tuollaista haistelinkin. Kiitos vaan anonyymit täsmennyksestä.

Mutta tähän teemaan voisi KKK antaa neuvon: asiat tärkeysjärjestykseen!
Lisääntymistä ei jätetä kesken, palakoot ruuat.

9:05 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home