eXTReMe Tracker

maanantaina, marraskuuta 28, 2005

Lumen tuloa!

Joo terve. Johan tuli viimmeviikolla rokkailtua ja pitiki oikein Pohojammaalla käydä näyttäytymässä lavvantaina. Kaikissa opinto-oppaissahan neuvotaan, et jos on maanantaina tentti, ni kandee lauantaina vetästä ittensä oikein kunnolla juovuksiin. Näillä neuvoin kävin sit tuos äske tentissä vähä väläyttämässä osaamistani. Ei siinä kauaa menny, ei. Keskiviikkona olis sit taas uus koitos tiedossa, mut enkai mä ny täs väliajalla ala siihe lukemaan, kun huomen illallaki ehtii iha hyvi.

Mutta! Nytpä tänään saatiin taas uusi kausi käyntiin, eli talvipyöräily. Talvipyöräilyhän on hiihdon ohella yks parhaista talviurheilumuodoista. Se ei eroa kesäpyöräilystä oikeestaan mitenkään, mitä nyt ohjaamis-, jarrutus- ja vauhtiominaisuudet puuttuu. Kuulemma myynnissä olis oikei nastanakkeja fillariin, mut emmää oo lähteny tommosii hömpötyksiin ollenkaa. Oleellista talvipyöräilyssä onkin se ajoasento. Ja sehän on pohjimmiltaan sama kun jää-speedwayssa. Välillä vaan poljetaan hurmiossa vauhtia ja sit koitetaan ohjastaa se menopeli lumikasojen ja loskatöntäreiden seassa suht oikeaan suuntaan. Kyl tää Suomen talventulo on hianoo aikaa!

Tuli tossa miäleen, et mulla on tässä viitisen päivää aikaa pakata kamani ja poistua Suomen maasta. En oo tietenkää viittiny vielä alottaa valmistautumista mitenkään. Ehtiihän sitä. Projektin ekavaihe vois olla se, et roudais tonne partsille kertyneet 4 korillista tyhjiä kaliapulloja kauppaan. Kakkosvaiheena vois hoitaa esim. virastoasioita, mut niihin nyt voi paneutua vielä muinakin päivinä, kun tänään.
Huamena voitas sitten taas jatkaa hiihtokoulun parissa.
Siihen saakka håpsansaa.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

4 korillista tyhjiä pulloja = matkakassaa! Siitä on hyvä alottaa.

10:56 ip.  
Blogger kispe said...

Oujee! Pitäsköhän myydä loppuomaisuus ni ei tarvis sit ees kantaa mitään..

11:08 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Huomenta päivää!

Hmm..tää ääliö kanssa poistuu Suomen vesiltä perjantaina. Tosin vaan sinne Tukholman räntäsateeseen lampsimaan näitten muitten orjien mukana.

Ja talvipyöräilyhän on älyttömän mukava laji. Vielä kun suojan jälkeen jättää sen fillarin pakkaseen, niin on ketjutkin yhtäpuuta =)Sit sitä voi repiä vaikka keskiöstä kotia kohti.


LEMMY

8:08 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Nii eikä ne talvipyäräilyvarusteekka poikkee mitenkää kesäpyäräilyvarusteista - sehä ei haittaa ketää et o pallo kauniin punavalkone ja korvat ynnä muut ulokkeet putoo päästä omia aikojaan...

Ainii sää oot lähös sinne Nårjaan... Meikku muutti 15 v sitte Itävaltaa ilma että oli ees asuinpaikka tiarossa lähtiessä, vasta paikan päällä kerrottii et joo voit sää mennä tonne hotelliin ny alkuu missä toi toinenki suamalaine asuu... Ja sevverra oli kamaa mukana mitä yhtee matkalaukkuu ja isoon kassiin taravaa mahtu. No taravavajetta sit tietty paikattii heti ekalla lomalla - ja seuraavillaki, puhumattakaan hankinnoista paikan päällä, josta seurauksena takasinmuuttovaiheessa oli yhren paikanpäällähankitunmuuttotavaran eli Tasaraha-Audin (100)suhteellisen kekkee ylikuorma...

Mut se tilanne opetti kekseliäisyyttä, esim takaselkänöjan suksipussi oli oikeen kätevä paikka kulettaa 5 litran ölytpäniköitä (sukset kylmästi kapiinin pualelle), 5 patia sinne uppos - ne oli "pop" siihe aikaa; muistaakseni Suamessa pönttö makso yli satasen (mk), Itävallassa alle 50 Sch. (nykyrahnassa pyäreet 3-4 €).

Paluu jälkeen oli opiston saunailloissa kivaa ku kaverit kysy et mitä sä otat juamaks mukaa ja mää vastasi et yhen tölkin kaljaa. Jaamitäyhentölkin? Eksääenempäämeinaajuara? No en. Vaa 5 litraa kaljaa yhen saunaillan aikana, en enempää...

Mut hei tärvemenoo sinne Tursklantiaan, kai sää meinaat sentää jatkaa näitä syvälllisiä pohriskeluja siältä käsin jaloin? Olis meinaa tylyä ku joutuis tuijottelee iha seinii jos ei pääse lukee kispen hiihtokoulua!

6:45 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home