eXTReMe Tracker

keskiviikkona, marraskuuta 16, 2005

Kispen Hiihtokoulu (TM)

Terve! JIHUU!! Talvi tuli!
Ja nytpä talven kunniaks voiskin startata ihkauusi sarja! Kun nykyjää joka saatanan lehdessä neuvotaan että miten sinustakin voi tulla Finlandia-hiihtäjä ja että näillä talven trendikkäimmillä asuilla teet vaikutuksen hangilla, niin onkin syytä vastaiskuun. Täältä tullaan:

KISPEN AFTER SKI - KOULU!
Kispen hiihtokoulussa opit tärkeimmät niksit after skiihin. Käymme läpi parhaat tyylit, illanviettokonstit, sekä paskimmat viritelmät. Ehkäpä muutama vinkki myös laduille ja rinteisiin, osallistujien tarpeiden mukaan.

Mutta kuten nimikin kertoo, tapahtuu after ski siis hiihtosuorituksen jälkeen. Sehän riittää että kerran käy suksimassa, niin koko loppukausihan on juurikin sitten sitä after skiitä. Tätä toimitusta varten pitäisi siis hommata sukset. Tässä onkin loppuviikko aikaa itsekullakin käydä tonkimassa ne lankut sieltä kanaverkon perukoilta esille. Mikäli sukset on kuitenkin mystisesti kadonneet, voi siitä kotipihasta tuota pikaa realisoida jonkun penskan sukset lainaan.
Ensviikolla aloitamme sitten tosi toimet. Siihen voi jokainen verrytellä esim. nautiskelemalla hieman kisajuomia, tai seuraamalla vaikka hiihtokisoja telkkarista.
After ski -koulun ohjelmarunko voisi olla vaikka seuraavanlainen:
1) Missä vitussa mun sukset on? (Johdatus hiihtotieteeseen)
2) Saaks hiihtää farkuilla? (Pukeutumisen perusteet)
3) Voi kristus kun ei luista! (Voitelun ABC)
4) En todellakaan jaksa hiihtää mitään kymppiä! (Suorituskyky I)
5) En todellakaan aio hypätä tosta! (Suorituskyky II, vapaaehtoinen)
6) Miksei hississä saa kurvia siksakkia? (Mäenlaskun syventävä opintojakso, ei pakollinen)
7) Koska after ski aukee? (After skiin alkeet)
8) Yksh bishe (After skiin jatkokurssi)
9) Haluisiksä panna mua? (After skiin ammattiaine)

Kaikki mukaan! Ei maksa mitään.

7 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Mitä jos haluaa hiihtää, mutta melkein kuuluisi pyörätuoliin? Onko olemassa suksituolia? Vai pitääkö itse nikkaroida (tähän sopisi varmaan hyvin ne naapurin kakaralta realisoidut sukset)? Entä muut vaihtoehdot tälle lajille? Perässähiihto, porohiihto? Äh, SETA ja/tai Animalia olisi heti ns. perässä.

Käsillähiihtäminen? Hmmm, kuvitelkaa laite, joka pitäisi hiihtäjän vaaka-asennossa vatsallaan pää menosuuntaan päin. Siis vähän niinkuin pulkka tai pöytä, jossa olisi sukset n. 70cm pitkien varsien/jalkojen päässä. Siinä voisi käsillähiihtäjä lykkiä menemään (tietenkin tavallista lyhyemmillä sauvoilla) ja jos väsy yllättää, niin siinähän käsillähiihtäjä makoilee jo valmiiksi punkassa... Kätevää!

Tässä lajissa ei siis tarvittaisi jalkoja ollenkaan. Laji soveltuisi jopa alaraajahalvaantuneille! Jopa paralympialajiksi tässä on ainesta, kunhan tuotekehittely pääsee vauhtiin. Osa haluaisi pitää päätä suoraan alaspäin, jolloin latu voitaisiin heijastaa peileillä käsillähiihtäjän okulääriin (ikään kuin hierojan pöytä, jossa olisi peili siinä alla heijastamassa menosuuntaan). Tietenkin käsien täytyy pystyä liikkkumaan kunnolla, joten pulkkaa/makuualustaa täytyy kaventaa rinnan kohdalta dramaattisesti. Leuan alla täytyy olla kestävä pehmuste, jos ei halua hiihtää "hierojanpöydällä". Lisäksi täytyy muistaa, että tässä lajissa ei tarvita muuta kuin kova luisto, koska paino on koko ajan tasaisesti suksien päällä. "Pitovoiteet" voi siis jättää kotiin. Luistelutyyliäkään ei pysty harjoittamaan.

Vai pystyykö? Kuvitelkaapa mieleenne normaali luistelutyylin hiihtäjä. Käsiä ei tarvita periaatteessa ollenkaan, vaikka niillä saadaankin lykittyä kovastikin lisää vauhtia. Kuvitelkaa nyt alaraaja-amputoitu jantteri jolla on sompien sijasta sukset sauvojen päässä. Kyllähän niillä eteenpäin pääsisi, vieläpä ilman suurempia vaikeuksia, kunhan vain muistaa välttää kaatumista viimeiseen asti. Sieltä ei nousisi enää jalaton Mieron Juhakaan. Vaikka purisi partansa poikki.

Entäpä jos ei jalat tahi kädet kestä hiihtämistä? Onko jälkihiihto elikkäs ns. after-ski ainoa hiihtomahdollisuus? Vastaus kuuluu: mitäs sen nyt niin on väliä jos ei muita hiihtolajeja pysty harrastamaan? After-ski on kaikille hiihtolajeille yhteinen ruumiin ja mielen palautusharjoitus, joka käy itsenäisestä lajista jopa sellaisenaan...

Jälkihiihtokausi on avattu!

2:30 ap.  
Blogger kispe said...

No johan tuli tuotekehitystä. Mää oon ainaki nähny semmosia laskettelukelkkoja, joissa vammaset istuu ja sit ohjaaja seisoo takana suitset kädes kurvailemassa.

Ja yks jamppa, jolla oli jalka poikki polvesta, laski yhellä suksella ja kahella sauvalla, jossa oli piikin tilalla minisuksi.

Mutta siis eihä sitä nyt oo pakko vaikeimman kautta hakea. Sitimarketista jotku Järviset, tai minisukset ja niillä jonkun rattosan lenkin lipsuttelee, ni kaikki on sen jälkeen after ski.

Ja after skin ideahan on kuitenkin, et ensin pitää nähä vähän vaivaa ja saada hiki pintaan. Ni sit voi ansaitusti nauttia totia ja minttukaakaoo.

Mutta tähän itse suoritukseen palataan tosiaan Hiihtokoulun luennolla 4. Aluks otetaa iha rauhassa ja tutustutaan välineistöön. Ja tyyleihin.

10:16 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

L-U-O-K-K-A-R-E-T-K-I ALKAA NY!

12:22 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Joo siis alaraaja/yläraajavammautuneillehan on olemassa iha olympialajit sekä murtsikas et alamäkihiihossa - niinku kizpeki tossa totes...

Hmmm, tuol olis autotallis muutamaki pari luistelukapuloita, mut kolffarin kyynärpää (koskaan en oo kolffia pelannu) pitää vuaresta toisee pois larulta... V*ddu... Maha kasvaa vaik kui yrittää kuntopiiriä vetää...

Joo tosta pukeutumisesta; muistan joskus männävuasina oltiin vapun aikaa Rukalla. Rukahovin puolella jo ruusut kukki mut ku autoili sinne Bistron puolelle nii sieltähä löyty komeet hankikelit. No ku mittaris oli lämpöö jo aamulla +5 nii hiihtovarustusha oli sortsit ja teepaita. Ja eiku kuakkaamalla ylös Valtavaaraan. Alastulo (siinä vaiheessa jo ilma paitaa) kävi hyvi siihe asti ku hanki eka kerra petti +100 kg - sarjan erustajan alla (siis allekirjottanu) ja verettiin täyrestä syäksystä tyylipuhtaat lipat karheeseen, puikkoseen keväthankeen. Tais siinä vähä vesakkooki mennä samalla. Teki muute gutaa... Ai selkä... Rekten loppuosan suarituksiin kuulu viä vajaa kolme metriä leveen, sulavan kinoksen alta paljastuneen kurasen kevätkosken ylitys. Sukset jalassa, tiätty. Kuka niitä ny keske riisuu.

Kyl Bistron pihalla porukka katto et ketä noi kokovartalovereslihalla olevat paskaset juntit on...

Murtomaahiihto o hauskaa!

2:10 ip.  
Blogger kispe said...

Mahtavaa granne! :D
niin... kukapa? :)

2:35 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Luin grannen kommentista ensisilmäyksellä että "Maha kasvaa vaik kui yrittää kuntopiriä vetää.." :)

2:49 ap.  
Blogger kispe said...

Pötsiähän voi kasvattaa eri keinoin..
itse suosin kaliakuuria.

9:17 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home