eXTReMe Tracker

tiistaina, marraskuuta 22, 2005

After Ski School part 2

Jipii! Onkin viimein kispen hiihtokoulun toisen luennon aika. Toivottavasti ootte jo löytäny ittellenne jotkut lankut alle, ni päästään pian vauhtiin. Tosin vielä on aikaa hamuilla niitä lylyjä kellareista, sillä tänään perehdymme hiihtopukeutumiseen. Eli kuten luennon nimikin kertoo:

Saaks hiihtää farkuilla? (Pukeutumisen perusteet)
No tottakai saa! Unohtakaa ne saatanan ala-asteen opit, että ainoostaan jumppahousuilla saa urheilla. Paskat. Hiihtää voi ihan millä vetimillä tahansa! Farkut käy siinä, missä se neonvärinen kokohaalarikin. Ja hiihtää voi vaikka alasti. Ainoo mikä on ehdottoman pakollista on pipo&hanskat. Ilman niitä et taatusti selviä lumilta maaliin, eli sinne after skihin. Ei aivokuolleet voi juoda kaliaa, eikä tuoppi pysy kädessä josta on just amputoitu 3 sormee.
Ja tältä kurssilta tulee hylsy samantein.

Onkin tärkeä pohtia asuvalintaa jo ladulle, tai mäkeen lähtiessä, sillä after skihin mennään tiätysti suoraan mäestä ja siellä istutaan monoilla vilkkuun saakka. Lisäturvallisuutta luo, jos on kypärä jo valmiiks päässä, niin ei sitten haittaa jos vähän liukastuu kuspissalle mennessä.
Jollain perkeleen muotilehdillä on hämärtyny täysin tuo afterskin idea ja siellä kiiltosivuilla näkeekin tavan takaa jumalattoman trendikkäitä "after ski -asuja". Saatana, ei niitä käyä vaihtamassa.
Ja sehän on sitten kovin näppärää, kun valopilkun jälkeen voi hiihtää kotiin. Ei tarvi taksia.

Näitten vinkkien avulla luulisi jokaisen löytävän sopivaa päälle pantavaa, kun kurssin pakolliset käytännön harjoitukset alkavat. Ensi kerralla voitelemmekin sitten sukset.
Siihen saakka rauhallista illan jatkoa.

5 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Talvi meni persiilleen yhessä yössä. Hiihtokoulu peruttu ja keskitytään ranteen vahvistamiseen, ettei notku tuopin alla baarissa =)

8:09 ap.  
Blogger kispe said...

Eikai ny viälä lannistuta!
Voirellaa kato suksii ja viimestellää repliikkei..
Toki korvaavat kuntoharjotteet o sallittu!

11:01 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Eehheho, aikash vetävä kuva on hiihtomaikasta... =D Mut kylä mää tämmöselle kurssille heti lähen...

Joo mut toi pipa (huom kispe se on täällä Tamppereella "pipa" eikä "pipo") + hanskat o iha asiaa - tai tiätty joskus näyttää jengi semmoselta et iha sama vetääkö vaustia päähänsä vai ei, ne o jo ainoonsa palelluttanu...

Kotiinhiihtämisestä, siäläpähä Rukalla se afterski-skiafter muadostu iha kansanhuviks sillon ku Bistro rakennettii - siis siälä "toisella puolella" ku ei ollu viä mitää kummenpaa majotusta tarjolla vaa kaikki asu Rukahovissa tai sen ympäristön kehohonkaslummeissa. Eli siinnä tunturin ja Valtavaaran välisessä kurussaha kulki sesongin joka ilta epämääräne jotos - äijät hiihteli metrisessä umpisessa lakeriluistimet jalaassa takas majotteelle... Viimmesiä kuulemma korjaili rinnepartio talteen aamulla, oli sit vähä kusitauot venähtäny ja jätkät nukahtanu pystyy hepa käressä...

1:12 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Ja sit kun et löydä niitä omia lankkuja siinä pimeessä aamuyössä, niin otat vaan sen naapurin peran potkukelkan siitä ravintelin edestä ja sillä kurvailet mökkiisi. Aamulla tietty tarjoat pahoittelevana peralle aamukaliat niin naapurisopu säilyy!

3:29 ip.  
Blogger kispe said...

granne, kas ku mä en oo alkuperäne taNperelaine, ni mää en toho pipan käyttöö lähre..
Ja tosiaan tuo kuvahan on syksyn uudesta hiihtokataloogista, misson niingo kuumimmat tsiksit ja mallikaimmat kisut kuvattu talvimaisemis.

julie, tän takia kannattaki jättää ne omat järviset heti siihe oven eteen, ni tietää ne ekat siitä laittaa jalkaan

3:37 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home