eXTReMe Tracker

maanantaina, marraskuuta 21, 2005

Matkaraportti

Heipähei. Kispen hiihtokoulu on valitettavasti tänään peruttu, sillä kispe on vähän väsynyt. Sen sijaan lieneekin matkaraportin paikka. Eli yhteenveto luokkaretkestä.

Matkaan päästiin torstaina ja tilanne riistäytyi tuttuun tapaan hallinnasta jo hetikohta laivan irrottua satamasta. Useampikin peluri tipahti jo ennen puoltayötä ja meidän hytti kunnostautui nappaamalla kulta- ja hopeamitalit sarjassa Kuka ekana nukkumassa. Ainoa yöllä saavutettu piste olikin lakipiste.

Perjantaina oli matkaohjelmaan merkitty vierailua kuninkaan linnassa, sekä museoissa. Valitettavasti kispe oli vähän väsynyt ja käytti maissavierailuajan vierailemalla kaakeliosastolla kepeät kuusi kertaa. Osa joukkueesta säntäsi kuitenkin kohti Slussenilla siintävää pikaruokaravintelia. Olivatpa nähneet matkalla myös eläimen, joka oli ilmeisesti koira (?).

Onneksi päivä muuttui viimein jälleen illaksi ja olo vähän juhlavammaksi. Eihän tilannetta auttanut kuin juhlistaa uudella nousulla. Ja kun hetken malttoi odottaa, niin tilanne alkoi jälleen kerran ilahduttavasti karkaamaan käsistä.
Laivahan on meidän kaltaisten ammattilais Parkour -harrastajien taivas. On kaiteita ja on portaita ja on ulokkeita. Kuvasimmekin muutaman huiman videon. Näette ne varmasti tuota pikaa Nelosella jatkuu-klippeinä. Muitakin pätkiä ehdimme nauhoittaa, kuten erilaisia laulu- ja tanssiesityksiä. Uskoisin näidenkin taideteosten kilpailevan myöhemmin talvella suurimmilla lyhytelokuvafestareilla.
Eikä mennyt ilta hukkaan, pistekin tuli. Ja lisäksi meidän hytti vei jälleen kirkkaimmat Kuka ekana nukkumassa -mitalit. Tällä kertaa uusien kisaajien voimin.

No sitten olikin jo seuraava päivä ja palasimme takaisin Suomen maahan. Ohjelmaan oli merkattu pakolliset jatkot Helsingissä. Eikun pirssillä tukikohtaan ja yleinen joukkokuolema muutaman tunnin ajaksi. Tämän jälkeen avasimme pilsnerit ja eikun tuulta päin! Suurin osa joukkueesta päätti ottaa junan alle ja siirtyä suoraan Tampereen trendikkäimpiin ravintoloihin. Lähdön hetkellä osalla oli hieman kivempaa kuin toisilla ja miesvahvuudestakin uupuu jo muutama ottelija.

No minähän jäin sitten Isolle Kirkolle, kun kerta niinkin kauas oli päästy. Eikun suunta Kallioon ja kalianjuonnin kimppuun. Hieman pelko kaihersi mieltä, että mitenkä sitä vielä syttyy uuteen vauhtiin kolmantena kisapäivänä. Mutta eipä huolta! Sieltähän se taas tuli, kulman takaa. Kristus kun jossain vaiheessa sammu valot melkei kesken lauseen. Hyvä että tuolilla pysyin. Kuin ihmeenkaupalla taistelin vielä itseni mukaan illan hulinaan. Siellä tulikin tavattua sitten uusia mainioita tyyppejä ja tehtyä loistokas vaikutus sivistyneillä juomatavoilla, sekä nokkelilla jutuilla. Yöksikin pääsin sisätiloihin ja somasti nukuin sen seittemän kitaran ja viiden pasuunan seassa.

Aamulla turhuuden markkinoiden kautta etsimään omaisuutta ja autoa. Sieltähän ne löytyikin ja eikun kohti Tampereen motorbaanaa. Voisin muuten kertoa, että tuommoinen muutaman ehtoon kalianjuonti vaikuttaa hieman ajo-osaamiseen. Tsiisus kun joka risteykses piti miettiä, et pitäsköhän mun väistää tuoltatulevia ja kummaltakohan puolelta liikenteenjakajaa olisi sovelias kurvata. Kotiin löysin kuitenkin ilman osumia ja loppujoukkue pääsi pesemään legojaan takapaksiin jemmatuilla hammasharjoillaan.
Ei paskempi reissu. Päätän raporttini tähän.

14 Comments:

Blogger kispe said...

Mulla onkin ihan semmonen kutina, et voisin tässä muutaman päivän olla kuivin suin..

9:07 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Jotenkin tämän tapausselostuksen perusteella tuli semmoinen käsitys, että taitaa tuo Before Ski olla vähintään yhtä vaativa ja perehtymistä edellyttävä laji kuin se Afterikin. Pitäisköhän sun sisällyttää hiihtokouluus myös Before Skin intensiivialkeet, ettei sitten tartte jälkeenpäin manata että hitto kun en tätäkään tiennyt. :}

10:25 ip.  
Blogger kispe said...

Joo..toi on kyllä tosi. Tässähän on peruskuntokausi menossa, ennen lumien tuloa ja after skitä.
Valitettavasti joudutte käymään tuon Before Ski -kurssin omin avuin.
Esim. tommonen parin päivän purjehdus riittänee intensiivikurssina.

Mutta huomenna siis kurssin luento 2!

10:52 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Huomenta päivää!

Pakkohan munkin on kommentoida kun ajankohtainen aihe. Mehän firmassa suuressa viisaudessa päätettiin että lähes samanlainen setti tulee pikkujouluks. Eli me tästä Turusta Pendolinolla mennään junalla ekaks Helsinkiin. Mikäli niistä ykskään kunnossa. Sinänsä nerokas idea kun tosta kilometrin päästä pääsis laivaan ihan yhtä hyvin.

Siitä sitten laivalla Tukholmaan ja mehän sit näppärästi vaihdetaan Turun ilta-laivaan siitä. Mitä perkelettä sitä ihminen tekee Tukholmassa joulukuussa päivän ennätyskrapulassa? Te sentään voisitte valita sen laivan vessan oksenteluun =)Siitä sitten laivalla kotiin. Joteskin tosta reissusta tulee jalat ja pakki kipeeks jo etukäteen. Ei pomokaan ihan järjissään ollut ku se ite tota koviten ehotteli. Sanoin vaan ettei me halvaks tulla kun Tukholmassa vaelletaan. Kuivin suin ei suomipoika liiku metriäkään ruåttin mailla. Joku maine täytyy Suomalaisillakin säilyä.

LEMMY

7:45 ap.  
Blogger kispe said...

Lemmy, toihan on ylivoimasesti paskin matkaidea aikoihin! Ei ihmistä pidä krapulassa määrätä vaeltamaan vieraassa maassa vasten tahtoa. Eikä kukaan jaksa kantaa niitä eväskalioja pitkin pientareita.
Kai firma maksaa taksin tukholmas?

Tiia + pasuunat, juu kiittivaan! Hyvää oli kaikki. Mut emmie ehri.. :( vuånåt ja viikingit kutsuu!

9:05 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Ja tossa muuteskin se vaara et on jengi ihan eri paikoissa /maissa kun matka pitäis olla loppu. Eli yks kaveri ei taatusti pääs junan jälkeen ees laivaan. Se ottaa kaks kaljaa, niin se on sen olonen et olis viikon ryypännyt. Sit se katoaa eikä kukaan oo nähnyt sitä. Sit se väittää et me ollaan se eksytetty. Miten esim. samoissa tiloissa saunaillassa pystyy katoo niin ettei kukaan nää? Jostain se sit aina tulee ihan pyörryksissä ja syyttää muita et on hukassa =)Sit pitäis siel ruåttin päässä tajuta pois laivasta lähteä ettei herää taas Helsingissä. Hirveesti ansoja tossa retkessä.

No mä ainakin sanoin pomolle et saat ite raahata perässäs sit jotain juomaa meille, tai sit se saa ostaa håkaneitten hinnoilla paarista meille juotavaa. Olishan se sinänsä kivaa ryypätä firman rahat vieraalla maalla.

Yks pikkujoulu meinaan oltiin kahen äijän kaa Rotterdamissa komennuksella. Samaan aikaa täällä pikkujoulut. Sanoin et odotetaan tunti ja sit soitan sille kun se humalassa. No sehän meni näppärästi sit loppuilta. Pantiin kaverin Visa laulaa ja firma maksoi sit kun takas tultiin.

LEMMY

9:39 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Joo o muute miälenkiintone juttu et aina ku mää seilaan isossa veneessä (esim tommone paatti millä kispeki seilas) nii aina tulee pää kipeeks...

Mut sit ku lähetää ulos piänellä veneellä (kokoluokka 5 - 15 m), nii eisevväliä kuinka paha keli, koskaa en oo tullu kipeeks, vaikka ois kuin kova keli ja kuinka kova seura hyvänsä...

Niinpä siis mulla on noi porauslautat vähä niinku pannassa nykyää, ei niitä enää jaksa, vanha.

10:03 ap.  
Blogger kispe said...

Joo se tilanne vissii jotenki mahtuu paremmin luiskahtaa hallinnasta isommilla aluksilla.
Mulla on seuraava purjehdus tiedos jo ensviikolla, mut onneks pitää seuraavana aamuna ajaa joku kaheksan tsiljardia kilsaa, ni pysyn ehkä kuivin suin.
Korostan sanaa ehkä.

12:28 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

mäkin ehkä korostaisin tuota sanaa ehkä :)siis en tietty tiedä sun hillittömästä selkärangasta, mut jos omasta kokemuksesta voi jotain päätellä niin kusessa oot :)

1:08 ip.  
Blogger kispe said...

ehhehehee
joo senkus tönään auton ulos laivasta ja vetäydyn sikiöön takapaksiin.
Kesällä ei oliskaa mikää ongelmaa, mut pitää varmaan soitella sinne Siljan terminaaliin, et saisko sinne Kliiån tolppaan aamulla et tarkenee nukkuu :)

1:19 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kyl ne kuulemma ajaa sen auton sielt ulos, kun kauniisti ripsiä räpsytät =)

LEMMY

1:45 ip.  
Blogger kispe said...

Mut ajaako ne sen Lillehammeriin samalla? Pitää varmaan reisiä alkaa jo aukoo siinä vaihees..

1:51 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Jaa oot niinku menossa etkä tulossa. No sit saat jo oman kuljettajan varmasti tolla taktiikalla =)

LEMMY

1:59 ip.  
Blogger kispe said...

ja vielä kun pääsis siitä sit kätevästi eroon perillä :)

2:44 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home