eXTReMe Tracker

torstaina, joulukuuta 22, 2005

Ja vi elsker dette landet..

Kudaa! Taalla taas.
Tulikin tuossa sitten viikonloppuna avattua afterski-kausi. Voi mainiota. Sehan tassa nykyajassa on parhautta, etta digikameran avulla voi palauttaa takasin hetkia, jotka on jostain syysta kadonneet omalta muistikortilta. Afterskista on noin 20 kuvaa ja oli kuvauksen kohteena kuka tahansa, aina kuvan taka-alalla nakyy eras hiihtokoulun vetaja tanssimassa pøydællæ monot solmussa. Kuvista pystyi myøs havainnoimaan, etta on tosiaan veivattu oikein trubadurin tahtiin. Itse en tietenkaan ole koko heppua edes havainnut illan aikana.

Kavimpa tuossa tanaan taas laskemassa vahan makea Hafjellissa ja voisinkin jalleen jakaa pikku vinkin næin kuulijoiden kesken: telemark-suksilla ei kannata laskeutua isosta hyppyristæ tasajalkaa. On nimittæin aivan saatanan kateva jarrutella sen jalkeen, kun molemmat siteet on kloksahtanu maihin tullessa auki. Mutta kuten jo aiemminkin taisi tulla todettua, kova vauhti korvaa aina puuttuvat skilssit.

Ainiin, jatkaakseni tassa Norja-Suomi teemassa, niin voisin taas ihmetella vahan norjalaisten ruokatapoja. Kun leivan paallehan laitetaan siis tasan juustua ja makkaraa, niin mita naa turskanpurijat tekee? Laittaa juuston paalle hilloa. Siis toistan: hilloa! Voi kristus. Niiijja sit se niitten tuubissa oleva hillo on "uten biter", eli ilman varsinaisia osumia. Voi vittu sama kun olis nakkisoossia ilman nakkeja.
Onneks on sakillinen ruispaloja mukana, ni voi sentaa syøda ihmisten ruokaa.

Nyt lienee aika menna uinumaan. Eikun tsilirimpis ja kaikenlaista. Koko kansalle!

8 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Joskus kun olen jakanut aamupalapöytää norjalaisten kanssa, ihmettelin eniten sitä että syövät aamupalaleipänsä (makkaralla ja hillolla!!) veistä ja haarukkaa käyttäen, siitä ei omituisuus enää kasva, IMO.
-Hansu

9:19 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Tsilirimpsis ja kaiken laista tosiaan! Olen myös harjotellu afterskitä, ilman skitä tietenkin. Kevään kuntohuippu tähtäimessä! Nyt kuitenkin taas rauhallinen blogienlukuilta.

Hyvvee joulua sinne kauas :)

11:55 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Haudi,

kivaa joulua ja uudenvuoden pirskeitä sinne.. laita sitten kertomusta kuinka kaikki on mennyt!!

terkkuja!
Laura

5:06 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kyllä after-ski on poikaa, vaikka ei olekaan pelkästään poikain laji.

Hyviä jouluja Kispelille sinne vuonojen maahan!

P.S. Joulumanteli olkoon kanssasi. =)

12:00 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Modo!

Hei Kispe oot löytäny ulos lumihnagesta nettiyhteyden ääree!

Juu näihä se aina menee et heti ku silmä välttää (pitää munki joskus jättää tää läppäri ja työasiat rauhaa, saa tyäkaverit ees joskus hommat tehtyy etten aina oo sotkemassa) nii heti paukkuu päivityksiä...

Tota, toi hillo ilman sattumia... Onkos siä sitä samaa ärtsoppaa mitä ruattalaiset syä - siis hernesoppaa ilma herneitä? Elikkä onko tää joku yleisskantinaavine trenti et ei saa olla mitää klimppejä? Ruattalaiste hernesvelli on sitte iha yäk - nii piru laihaaki ettei pysy ees haarukassa, niinku suamalaine soppa...

Mitä eiks Tapsantorilla oo muuta tarjolla tuupeissa ku hammastahnaa ja sinappia? Ohan sitä ny täälläki maksapasteijat ja tartexit ynnä muut. Aussit pistää tässä viä paremmaks; ku tuupin kylessä lukee että VEGEMITE nii sen tiätää että se on pahaa...

Lustia v-tytylin Uutta Vuotta Kispelle toivoo

Granne

PS On se muute hjuva etten lähteny tähä foorumiin etunimellä vaan tolla sukunimiväännöksellä - tännehä on ilmestyny lukijaks nimikaima tomppa... ja Kispe Fan Clup narskuu saumoistaan =)

7:25 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Häpii hanukkaa vuonoille!!!
t.julie

5:01 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Joo mähän luulin et sä olisit vielä tampereella mutta olit karannu sinne Norjaan!!

mun flikka oppi istumaan ja mä olin joulupäivänä baaris! edistystä siis tapahtuu puolin ja toisin!

Edisty säki T: Milja

12:38 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Jenkkien maassa sama vika; tummaa leipää, voita ja niin makeeta hilloa että lusikka vaan purkissa tököttää. Urk.

Lystiä tätä vuotta vuonoille!

Minna

9:02 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home