eXTReMe Tracker

keskiviikkona, syyskuuta 06, 2006

Läskiblogit!

Siis oujee! Eilen oli hei ANTTI TUISKU mun kans samassa lentokoneessa! Kakkasin housuihini melkei siitä innostuksesta.
Harmi vaan että jouduin 97 penkkiriviä taaemmas istumaan.

Noniin mutta sitten asiaan.
Oon jo oppinu et läskeistä EI SAA puhua pahaa, koska
A) niille tulee paha mieli ja
B) se ei oo niitten oma vika!
Haha. Noniin oonkin seurannu huvikseni erinomaista viihdettä, eli läskiblogeja ja tehny analyysin, mistä tää ilmiö johtuu ja miks ne ei laihdu.

Nosiis ensinnäkin ei ne oo läskejä, vaan niitä turvottaa!
Tuossa kesälläki kun oli kauhiat helteet niin mää ainaki tiristyin pikkurusinaks ja paino tippu monta kiloa viikossa. Toisin kävi läskeillä, ruhot senkun turpos vaan, kun oli nii kuuma!

Ja sit ku sitä massaa on keränny siihe vyötärölle vuosikaupalla, ni sitte siitä tietenki pitäs päästä viikossa eroon. Ja sitte ihmetellään et mikäs saatana on, ku ei paino tipu vaikka eilen oli käyny puolituntia kävelemässä!
Mut tääkin on iha selkee, niille onki kasvanu lihakset!

Ja sit tietty on hyvä pitää ruokapäiväkirjaa, et jos sen avulla pystys analysoimaan et onko eväät ojennuksessa.
Aamu: teemuki (2kcal)
Päivä: meetvurstia ja pullaa
Ilta: sipsei ja suklaatii iha vitusti
Emmää ainakaa keksi, et missä vois olla vika. Ku eihä noista ees väldesti tuu sitä 2000 kcal, minkä toimelias ihmine tarttee päivässä!

Ja sit pitää tietty lopuks vielä kieriskellä itseinhossa, kun ei oo vitun solakka kroppa (vaikka eilen teki kolme vatsalihasta!!). Et miks joillain toisilla on?! EPISTÄ!
Luuleeko ne saatana, että timmit ihmiset on saanu kroppansa ilmatteeks. Iha tosta, hupsvaan? Käyttäisivät vaikka puolet siitä kieriskelyajasta johonkin hyödyllisempään, kuten vaikka sen persiin liikuttamiseen.

Noniin. Päivän terveyskasvatuspaketin tarjosi: kispeli.

17 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Seuraavaksi voisit varmaan ihan tasa-arvon vuoksi haistattaa paskat buliimikoilla ja anorektikoilla?

8:58 ap.  
Blogger kispe said...

Näh..
Ymmärtääkseni suurin osa niistä ei oo vapaaehtosesti siinä tilassa

9:32 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Nii, tai haistattaa niillä jotka on "normaaleja"? Mä oon tehny nii jo pitemmän aikaa. Meinaatko, että läskit on jotenki vapaaehtosesti läskejä? Miksi et voi hyväksy lihavuutta samanlaiseksi sairaudeksi kuin anoreksiaa?

Errare humanum est, vai olisko mens sana in corpore sana, sano? Toi sun esimerkkis, Kispe, on melkonen yleistys aiheesta, et kai aikusen oikeesti kuvittele, että kaikkien kohalla tilanne on noin?

Sen kummemmin puolustelematta MEITÄ runsasmuotoisia, kannattaisi kumminkin muistaa, että kaikki ihmiset eivät ole samasta muotista edes tekovaiheessa - pahimmillaan jopa perinnöllisyystekijät vaikuttavat astiaan (lihavuusgeenistä lienet kuullut?). Samoin vaikuttavat nämä perityt sukupiirteet, ite oon hyvä esimerkki tästä; kun ruumiinrakenne on jostain harmaakarhun, orankin ja virtahevon välimaastosta - enkä nyt tarkoita läskejä, vaan ihan oikeesti luuston kokoa ja (lihas)massan määrää, kas ku näissäkin on ihmisillä eroja(!) - niin nafti 185 cm varrella ei oo kauheesti toiveita 100 kiloo kauniimpiin lukemiin. Eli kun tohon päälle lyödään vielä se muutama kymppi löysää läskiä nii se on - henk. koht. voivoi. Juu, ei pitäs tuijottaakaan puntariin, vaan peiliin - lähinnä puntarista kannattaa kattoo muutosta, ei niinkään absoluuttisia arvoja, tämä mielipiteenä sallittakoon.

Lihavuuden syyt on usein vähä syvemmällä - juu, jos syä enemmän ku kuluttaa, niin takuulla läskistyy - mut mistäpä se ylensyönti kullakin johtuu? Yleisimpiä syitä taitaa nykypäivänä olla masennus ja ihan vaan hirvee sokeririippuvuus. Eli jos keskitytään vaan siihe seuraukseen, eikä mietitä ollenkaan syitä, niin menee ihan varmasti reisille. Samoin sit tääläkin joskus aikasemmin mainitut lääkekuurit yms; ei kannata vähätellä mömmöjen vaikutusta metaboliikkaan. Ja tämä nimim. "kokemusta omaava" - yli 35 vuotta kortisoonipohjasia astmalääkkeitä takana, nykyää vältän mömmöjä viimeseen hengenvetoon asti, kirjaimellisesti...

Ja kaiken hyvän lisäks metaboliikka on aina yksilöllistä, eli se mikä tapahtuu toisella, ei välttämättä tapahdu toisella.

Juu myönnetään, määkin oon perkeleen perso makeelle - mäkkärimässytkin maistuis mut jostain kumman syystä siinä osastsolla on pokka pitäny. Makeen kanssa ei aina pidä.

Eli jatkuvasti taistellaan - oon pitäny kuntopäiväkirjaa jo pitemmän aikaa (tässä ilmanen vinkki kaikille - kuntopäiväkirja), merkintöjä tulee lähes päivittäin, mikä mun nykysellä päivä-aikataululla on vähintäänki hämmästyttävä suoritus.

Se valittaminen on tietty toinen juttu, ja itsesuggestiokin toimii myös "huonoon" suuntaan, eli monet luulee syövänsä hyvin - ennenkuin joku terapeutti vetää ruksia vihkoon "se oli viides viineri tänään"... JAa miTÄ? Tämä tosin ei ollu omakohtanen kokemus, poikkeuksellisesti - valitettavasti muistan joka saatanan jäätelön, jonka kuraluukkuun päivän aikana tuuppaan...

Ite keskityn valittaan lähinnä itelleni ja toisten arvostelua oon lakannu kuuntelemasta jo vuosia sitte - kun olin kaiken lisäks huomattavasti timmimpi (kun jalat vielä kesti rasteja, ja perse merivettä). Keski-ikäkin (siis pimeä keski-aika) tässä pikku hiljaa kohti kolkuttelee, tosin tossa aattelin että kun parin vuoden päästä heilahdetaan seuraavaan tasakymppiin, niin sirrän pilkkua kylmästi pykälän vasemmalle ja alan laskea siitä taas etiäppäin, niin on sitten viiskymppisenä sopivasti teini-ikäinen!

Oho, tulipas taas kauhee meriselitys... Anteeks.

10:41 ap.  
Blogger kispe said...

Hehehehee.. tää meni vähä niinku ounastelinkin.

Kauhia kalapaliikki taas ku vähä sohasee isoluisten muurahaisten pesää.
Värikynä kädessä.

Mutta jaksan kyllä ihmetellä ja yökkiä kaupan jonossa, kun kattelen mitä paskaa ihmiset on latonu sinne ostoskoreihinsa ja sitten vielä niitä kotona hurmiossa suuhunsa tunkevat.

Se mikä mua vituttaa on se tuhlattujen veromarkkojen määrä, mikä ittensä tietentahtoen lihottaneitten hoitoon ja ylläpitoon jatkuvasti syydetään.

Ja todentotta, isot luut (ihmisen luut painaa 2-5kg) ja lihavuusgeenihän se siellä kaiken taustalla.
Ei todellakaan se roonaldilla vietetty aika ja liikkumattomuus.

Joo, jollai voi olla joku sairaus taustalla. Mut suurimmalla osalla läskejä se sairaus on nimeltään vetelyys.
Ja niille tää kirjotus on omistettu.

11:10 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Kyllä kaikkien ihmisten luut on samankokoset, toiset vaan on pitempiä kuin toiset. Ei ne luut tee kestään leveämpää.
Jyrkkä fakta on että sillon kun syö enemmän kun kuluttaa, niin lihoo. Ei siinä muuta totuutta ole.
Kispe on sikäli oikeessa, että jospas nyt kerrankin puhuttais asioista ihan selittelemättä niinku ne on. Kas kun ei näitä isoluisia ollut katukuvassa vielä parikymmentä vuotta sitten.
Älkää uskoko mihinkään laihdutustuotteisiin, ei ne ketään laihduta. Jos on paino 100kg, niin sillä ei oo mitään merkitystä laihdutuksen kannalta, saako siitä jugurtista 10 kaloria vähemmän vai ei, jos ei LIIKU.

12:10 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kispe <3

Kun rupeat korrektiksi, mä lopetan sun blogin lukemisen.

-läski itsekin

2:21 ip.  
Blogger kispe said...

hiphei anonyymi, mennää yhessä laihisjukurtti ostoksille ettei luut levene!

ja jasmo sit ku alan korrektiksi, lopetan tän blogin kirjottamisen
:)

3:12 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kyllähän laihisjukurtti on parempi kuin täysrasvainen ja -sokerinen, mutta kun joillain on sitten tapana vetää niitä laihisjukurtteja (ym. vähärasvaisia tuotteita) 10-kertainen määrä, kun "nää ei hei lihota, niin voi syyä huoletta" -tyyliin. Ja mua riepoo kans toi, että näiden liikalihavien hoitoon pannaan rahaa palamaan aivan sikana. Sairaaloissa jonot kasvaa kun on tukosta suonessa ja rasvaa pumpussa ja nivelet paskana ylipainosta. Ja kenen vika se on? Sen, joka sitä sapuskaa tunkee kulkustaan alas. Nih!

Minttu

11:30 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Mites alkoholi ja tupakka, nehän ei maksua aiheuta yhteiskunnalle? Tää siis edelliselle kommentoijalle. Mites yksinhuoltajat mitkä tekee joka ukon kaa lapsia kun eivät töihin viitsi vaivautua? Se on oikeen livenä tullut kuultua monen suusta. Nyt odotan et ne yh:t älähtää =)

8:55 ap.  
Blogger kispe said...

Minttu, juu, mut niis laihisjukurteissaki o joissain vitun isolla on NOLLA % rasvaa!!! Ja sit ku kattoo tarkemmin, ni siellä 100kg sokeria.. Ja todentotta niitä pitää sit tunkea suuhun kahtakauheammin, ku ne kerra laihuttaa

Ja tokihan noita laskun aiheuttajia on, tupakki ja huumeet ja ongelmanuoret ja kaikkimuu.

Mut emmää ehi joka aiheesta purnata, keskityn vaa läskeihi.
haha

9:53 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

No nää tupakoitsijat ja alkkikset jne. kuuluvat samaan kategoriaan "itseaiheutetut sairaudet", mutta nyt oli puheenaiheena läskit. Enkä tienny et yh on itseaiheutettu sairaus. Aattelin et se on vaan välinpitämättömyytta ja tyhmyyttä, siis siltä osin et lisäännytään kuin jänikset ja aina eri äijälle. Ja siinäki on usein viina mukana.

Joo, ne vähärasvaiset jukurtit sisältää sokerii niin helvetisti et hampaat putoo. Mut sitähän siinä ei sit mainita kuin kirpun paskan kokosella präntillä. Ja jos sellasii sapuskoita syö pimeessä tai yksin nii ne ei kuulema sillon lihota....

Minttu

11:56 ap.  
Blogger kispe said...

Juu ei.
Määki kauhon aika suklaadia yksin pimiässä, peiton alla.
Eikä perse levii yhtää!

5:20 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Pakko kai sohaista tätä aihetta, kun kaikki vaan puhuu sokerista ja herkuista. Itse oon timmi aina niin kauan, kun jaksan tennismailaa heilutella ja juoksennella pitkin puistoja, mutta kalia se on mun kilojen kartuttaja. Härre guud kun ois vaik kuukauden juomatta laageria ja siideriä... ni jopas ois taas vyötärön kaks ylimääräista senttiä tiessään. Ja tästä kun vähentää liikuntaa ja jatkaa juopottelua niin yhtälö on exponentiaalinen, sanon mä. ei muuta. Taidan lähtee kalialle...hehehe

8:40 ip.  
Blogger kispe said...

julie
hahahahaa oikein! :)

Kyllä mää oon huomannu iha samaa, et kalialla saa aika komian vararenkaan ittellee, mut sit pitää vaa kipittää kahtakauhiammin taas.

5:07 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Ahhaha. Vittu just meinasin että pitäsköhän alkaa laihduttaa mutta luin sun juttus ja päätin hakee kaljan ja natsoja. XD

4:23 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Jaa että isoluinen. No mulla on röntgenkuvia todisteena siitä, että mulla, 163 cm nainen, on tavallista paksummat luut. Käden ja kyynärpään välissä on kaksi luuta, joiden nimiä en edelleenkään muista, mutta toinen on ns. ohut ja toinen ns. paksu. Noh, mulla se paksumpi luu on 9 millimetriä "normaalia" paksumpi, enkä ole mikään tonnikeijukainen, samaten mun polvet on noin 1/3 isommat kuin keskiverto tallaajalla.

2:08 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

oompas mä nyt kamala ihminen mut tä on niin totta XDD

6:13 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home